English   


Acceptance Mark

ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА - ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ - ПРОЛЕТ 2018

Вид транспорт: Автобусни Автобусни
София – Скопие – Струга - Дуръс

4 дни/ 3 нощи

цена: от 320.00 лв


ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ

Програма
 
1 ден 06.04.2018 г.
Отпътуване от София в 06:00 ч пл.Руски паметник. Преминаване през граничен пункт Гюешево. Пътуването е през Македония по маршрут София – Скопие - Струга – Дуръс – 590 км. Дурас-един от най-старите градове в Албания, днес един от привлекателните курорти на Адриатическото крайбрежие. Известен в българската история с името Драч-любим град на българските царе Тира. Настаняване в хотел Prestige Resort 5* Вечеря. Нощувка.
2 ден 07.04.2018 г.
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия Дуръс – Тирана – Круя (115 км.) ,срещу допълнително заплащане 15 евро възрастен и 10 евро деца - при група от минимум 25 записани туристи. Заява се и се заплаща от България Отпътуване в 10:00 ч. за Круя. Крепостният град е давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден и националният герой на Албания - Скендербег. Една от най- известните забележителности е именно крепостният замък, от където албанския герой през Средновековието е бранел цялата област. Възможност за разглеждане на уникалния по рода си етнографски музей на Круя, открит през 1989 г., съхраняващ експонати от занаятчийството по тези земи, които са на възраст между 60 и 500 г. Отпътуване за Тирана. Туристическата програма в Тирана включва разглеждане на забележителностите на „града на орела“: Площад „Скендербег“, Джамията „Етем Бей“, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата. Посещение в Православната Автокефална църква на Албания-„Възкресение” - третия по големина православен храм в Европа, впечатляваща с размерите си 1660 м. площ ,висока 32.2 м и камбанария с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на църквата „СВ.СОФИЯ” в Истанбул където се пазят мощи на Св.Иоан Владимир и Св.Кузма Етолийски. Тук може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на SKY TOWER Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден 08.04.2018 г - ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия Дуръс – Берат – Дуръс (185 км.) ,срещу допълнително заплащане - 20 евро възрастен и 15 евро деца - при група от минимум 25 записани туристи. Заява се и се заплаща от България. Пешеходна обиколка започва с разглеждане на центъра на Дуръс, в който се открояват Римския Амфитеатърът (II в.) за 15000 зрители и кандидатства за списъка на UNESKO, Венецианската кула и старите римски бани, главното пристанище на Албания, крайморския булевард с палмите подарък на Енвер Ходжа от Фидел Кастро. Отпътуване за Берат. Градът е обявен за музей от листата на ЮНЕСКО от 2008 г., едно от най- живописните градчета в страната. Сгушен между планински хребети, Берат е наричан още „Градът на хилядите прозорци“. Специфичната му Отомонска архитектура, белите къщи и разположението им, сякаш кацнали на хълма, прави Берат изключително привлекателно място за посещение. Стария град впечатлява с възрожденския си облик, величествените си крепостни стени, запазените многобройните църкви в сърцето на града. Византийците наричат града Пулхериополис („хубав град”) а през Средновековието българите го наричат Белица или Белиград. Тук е съхранен лъч от зората на светото Кирил-Методиево дело и техните ученици. Тук Св. Цар Барис-Михаил Покръстител гради едни от най- хубавите си Божи храмове. Тук се намира и седалището на Климент „пръв епископ на български език”. Отпътуване за уникалния по рода си музей намиращ се в църквата „Св. Богородица“ в Арденица. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан през 1744 г. от известните иконописци от Корча - братята Константин и Анастас Зограф. Свободно време в Берат. Връщане в хотела. Великденска вечеря с жива музика. Нощувка.
4 ден 09.04.2018 г
Закуска. Пешеходна разходка в стария град (около 2ч.) Отпътуване по маршрут: Дуръс – Охрид – София – 590 км. Пристигане в София късно вечерта.
 

ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА 
 
Хотел Prestige Resort 5* , Дуръс
 
Пакетна цена на възр. в двойна стая Пакетна цена на турист в тройна стая Пакетна цена на турист в единична стая Пакетна цена 2 възр + дете (2-12г.)
Стандартна цена 320 лв. 320 лв. 400 лв. 800 лв.
Отстъпка за собствен транспорт  
50 лв
 
50 лв.
 
50 лв.
 
50 лв.

Входни такси за посещаваните по маршрута обекти:
-  Круя: Музеят на Скендербег – 350 албански леки
-  Берат: Музей на Онуфри – 200 албански леки
-  Крепостта в Берат – 100 албански леки
-  Античния град Аполония и музея – 400 албански леки
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.
За деца до 18г. при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане (оригинал и 2 копия)
 
Начин на плащане:
Депозит - 120 лева при записване; доплащане до 06.03.2018 г. !
 
Минимален брой за осъществяване на програмата: 35 човека
Срок за уведомяване за недостигнат брой туристи: 20 дни преди отпътуване
 
Срокове за анулации и неустойки:
·         До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
·         От 59 работни дни до 30 дни – 120 лева 
·         От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 
 
Валутен курс: 1 лв ~ 70 ALL албански лек
 
Използван транспорт:
·         Автобус
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Цената включва:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел Prestige Resort 5* в Дуръс;
 • Великденска вечеря с жива музика;
 • Екскурзоводското обслужване по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 5000 евро до 65г.
Цената не включва:
 • Допълнителна екскурзия - Дуръс – Тирана – Круя – 15 евро – Заявява се и заплаща от България
 • Допълнителна екскурзия – Дуръс – Берат – Дуръс – 20 евро – Заявява се и се заплаща от България
 • Разходи от личен характер
 • Напитки по време на вечерята в хотела в Дуръс
 • Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро
 • на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя
 • на туристи от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя
 • на туристи от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя

Прикачен файл: 546546VELIKDEN V ALBANIA_06_04_18.docx
 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № Е546


DND Travel не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с DND Travel

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
©DNDTRAVEL 2006.